Moed

P1060283

Vanmiddag keek ik naar College Tour. Daar was de 16-jarige Malala Yousafzai te gast. Zij werd vorig jaar op 9 oktober in haar thuisland, Pakistan beschoten door de Taliban, omdat zij openlijk pleit voor onderwijs voor meisjes en vrouwen. Na deze gebeurtenis is zij overgevlogen naar Birmingham, waar zij vooralsnog verblijft.
Haar droom is om op een dag premier van Pakistan te worden. Ze pleit voor onderwijs, niet alleen voor de meisjes en vrouwen uit haar eigen land, maar wereldwijd, roept mensen op om naar elkaar te luisteren. Oordeelt niet, maar verdedigt met stellige kalmte haar ideeën en laat zich door niemand woorden in de mond leggen.
Haar betoog roept op tot actie, we kunnen niet blijven wachten tot de wereld op een dag verandert in een vredig paradijs, het is onze taak om daaraan te werken, onze unieke bijdrage te leveren, met ons eigen verhaal. Op 5 mei 2007 schreef ik een gedicht. Het zijn woorden, woorden die erom vragen uitgedragen, geleefd te worden, door jou, door mij, door iedereen!

Durf-Vrij

Leave a comment